SES Tlmače získali na Slovensku nový kontrakt za 34 miliónov eur

23.06.2014 Levice

Tlmače 23. júna (TASR) – Slovenské energetické strojárne (SES), a. s., Tlmače, získali kontrakt na dodávku diela Denitrifikácia kotlov K1, K2 a K5 v Žilinskej teplárenskej, a. s. Hodnota kontraktu je 34 miliónov eur. Realizácia projektu je naplánovaná na roky 2014 až 2015. Dielo by malo byť odovzdané v októbri budúceho roka.

Po realizácii modernizácie kotlov v teplárni budú tieto schopné plniť emisné limity NOx a CO podľa legislatívy Európskej únie (EÚ), ktorá predpisuje nové sprísnené hodnoty platné po roku 2016. Postupne budú znížené emisie NOx na kotle K1 v roku 2014, na kotloch K2 a K5 v roku 2015. Dodávka diela zahŕňa základný a detailný inžiniering, výrobu, obstaranie subdodávok, dopravu, dodávky strojnej a stavebnej časti, demontáž a montáž, uvedenie do prevádzky a skúšky diela.

„Modernizácia teplární na slovenskom a českom trhu je zaujímavým krátkodobým trhovým potenciálom, ktorý je iniciovaný legislatívou Európskej únie,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva a. s. SES Tlmače Martin Paštika.

SES Tlmače sú výrobcom a dodávateľom parných kotlov pre elektrárne, teplárne, spaľovne odpadov a priemyselné podniky. V minulom roku podpísali v Českej republike zástupcovia spoločnosti kontrakt na dodávku fluidného kotla pre Energetiku Třinec v hodnote vyše 40 miliónov eur, kontrakt na denitrifikáciu troch kotlov v elektrárni Třebovice v hodnote vyše 30 miliónov eur a kontrakt na zníženie emisií NOx a TZL na štyroch kotloch v elektrárni Opatovice v hodnote takmer 40 miliónov eur. Okrem toho zabezpečujú slovenské strojárne ďalšie rekonštrukcie a modernizácie kotlov. Na českom trhu realizujú od roku 2010 modernizáciu piatich kotlov teplárne vo Vřesovej, informoval riaditeľ marketingu SES Tlmače Gabriel Sirotňák.
 

Vyberte región